
Fondare
Devenită o stringentă necesitate în oenologia românească, initierea, formarea şi autorizarea degustătorilor s-a realizat abia în anul 1993 în cadrul Institutului de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie şi ulterior în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti…
Devenită o stringentă necesitate în oenologia românească, formarea şi autorizarea şi formarea de degustători s-a realizat abia în anul 1993 în cadrul Institutului de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie şi ulterior în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. După absolvire, proaspeţii degustători autorizaţi au hotărât să se organizeze într-o asociaţie care să îi reprezinte şi să le susţină interesele. Astfel, în 28 ianuarie 1994 se înfiinţează ca persoană juridică A.D.A.R. – Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România prin hotararea judecatoreasca nr. 6/1994 a Tribunalului Bucuresti. Astăzi, după 15 ani de activitate, din cei peste 500 de degustători autorizaţi, 120 sunt membri ai A.D.A.R. In 15 ani, A.D.A.R. a crescut numeric, a crescut în forţă, în autoritate, a crescut în prestigiu. Forţa A.D.A.R.-ului nu constă doar în numărul de membri, ci mai ales în competenţa componenţilor săi.
Leave a Reply