ADAR

BACHUS, ediția cu numărul VII

BACHUS, ediția cu numărul VII

   După câteva zile frumoase, petrecute în județul Vrancea, mai exact Odobești, Concursul Național de Vinuri Bachus a adunat membri ADAR din nou la mesele de jurizare. La ediția din acest an a concursului au fost admise 316 probe de vin de la 61 producătorilor de vinuri, inclusiv vinuri tinere, din recolta 2016. Chiar dacă unele probe au fost cu vinuri nefiltrate, degustătorii au putut aprecia evoluția acestor vinuri. Jurizarea s-a efectuat după fișele folosite la competițiile internaționale și s-au format trei comisii, a câte cinci degustători.

   După metoda lansată în anii trecuți, jurizarea s-a făcut pe tabletă, în format electronic. Cele mai multe probe au fost la vinurile albe-181. Au mai fost trimise 28 vinuri rose, 85 vinuri roșii, 8 vinuri spumante, 3 distilate și 12 vinuri de vinotecă. Președintele Concursului de Vinuri, Georgel Costache, a declarat că la ediția din acest an sunt prezenți atât firme mari dar și mici producători de vinuri, producători individuali.

„Mă bucură că anul acesta este o diversitate de vinuri. Avem vinuri de o calitate deosebită. Calitatea este ridicată și putem aprecia că și producătorii mici, producătorii individuali au început să facă vinuri bune. Știm că la cramele mari și mijlocii este o evoluție a vinurilor în România. Dar și producătorii mici au ridicat standardele pentru că, bineînțeles, calitatea le asigură comercializarea. Vinuri românești precum Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Șarba sunt vinuri care au început să fie cunoscute pe mapamond“, a spus Georgel Costache, președintele concursului.

Iată și câștigătorii

 

Related Posts

Leave a Reply