Update: STRUGURELE DE AUR Ediţia a VI-a, 3-4 sep 2012
În perioada 3-4 septembrie 2012 se va desfăşura la Alba Iulia a şasea ediţie a concursului de vinuri „Strugurele de Aur”.
Concursul se desfăşoară sub patronajul Consiliului Judeţean Alba, a Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole şi a Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.
OBIECTIVELE CONCURSULUI
- Promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului.
- Educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România.
Nutrim speranţa unei participări cu probe reprezentative în concurs.
CONDIŢII DE PARTICIPARE
- Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE;
- Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen;
- Probele de vin trebuie să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările învigoare;
- Probele să fie îmbuteliate în recipiente de sticlă, să fie prevăzute cu dop de unică folosinţă, să fie personalizate, cu eticheta lor originală;
- Fiecare probă va fi însoţită de formularul de inscriere si de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametrii fizico-chimici;
Numărul de sticle pentru fiecare probă înscrisă în concurs este 6 butelii (cap. min. 0,75 l);
Înscrierea în concurs a vinurilor se face la următoarele secţiuni:
- Vinuri liniştite:
- vinuri tinere
- vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv)
- Vinuri efervescente
- Vinuri speciale
Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele:
- vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
- vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
- vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci).
MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE
Producătorii sau distribuitorii de vin pot trimite pentru concurs probele propuse, cu îndeplinirea condiţiilor de participare şi achitarea taxei de 20lei/proba. Plata se face prin OP in contul ADAR SRL nr RO48RNCB0067004790180001 deschis la BCR Sucursala Dr. Felix.
Participarea la concurs este iniţiată de producător sau distribuitor prin trimterea mostrelor însoţite de formularul de înscriere, buletinul de analize. Documentele de însoţire a probelor vor menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia “Mostre concurs fără valoare comercială”.
Adresa pentru expedierea probelor este: SC JIDVEI SRL str.Gării nr.34 jud.Alba.
TERMENUL DE ÎNSCRIERE
Termenul limită de primire a probelor în concurs este 31 august 2012.
RECEPŢIA ŞI ÎNREGISTRAREA PROBELOR
Verificarea şi înregistrarea probelor se face pe baza datelor înscrise în buletinul de analiză. Ordinea de prezentare a probelor în concurs se face pe secţiuni şi categorii, în ordinea crescătoare a conţinutului de zahăr.
AUTORITATEA
Concursul este organizat şi condus de către un prezidiu format din:
- Preşedinte
- Juriul de degustare format din 7 degustători
- Secretariat
- Comisia tehnică
DISTINCŢII ŞI CRITERII DE ACORDARE A LOR
Aprecierea calităţii vinurilor se face prin metoda scării de 100 de puncte aprobată de O.I.V. – U.I.O.
Distincţiile se acordă în funcţie de punctajul obţinut:
- 90 – 100 Medalia de AUR
- 80 – 89,9 Medalia de ARGINT
- 70 – 79,9 Medalia de BRONZ
- 60 – 69,9 DIPLOMA DE ONOARE
- 50 – 59,9 DIPLOMA DE PARTICIPARE
Numărul de distincţii (medalii) nu poate depăşi 40% din numărul total de probe intrate în concurs.
Preşedinte ADAR
Prof.dr. Dan Boboc
Relaţii suplimentare:
Ing. Gabriela Arion tel. 0723 565 355, Secretar ADAR
Diana Pavelescu tel. 0722 211629, Secretar ADAR
dr. Ing. Ioan Buia tel. 0740 026 717, Director SC Jidvei SRL
Leave a Reply